Etiketter

söndag 2 februari 2014

Branded översättning s.90-91

Minnie cooper kör inte en mini cooper. Hon har en vit polo, den kör och parkerar i besökarnas parkeringsplats bakom en Mondeo och framför en Yaris. Det är fyra personer i Mondeon och två i Yarisen. När hon fick-parkerar bilen ut i rymden, blir hon nöjd av att se en drös av människor slöar nära alla fordon, väntar förmodligen på att receptions byggnaden ska öppna. 

Det är inte riktigt en byggnad, det är sådana bärbara saker som finns på pop festivaler, och de står på en yta av asfalt utanför fängelse portarna. I vardera ände är det ramper som leder upp till dörrar som är stängda. På ena rampen är ordet IN är i kursiv text på ena skenan, ordet UT är på en andra skenan. Två poliser lutar sig på varsin sida av IN skylten och röker. Ingen utav dem tittar ner på parkeringen, som håller på att bli full.

För att besöka någon i fängelset behöver man en besöksåder. Minnie Cooper har inte någon för att hon inte känner någon i fängelset. Hon känner en eller två som borde vara i fängelset, men det är utanför poängen. Hon vet att hon inte kommer förbi portarna, men det gör inget för hon behöver inte det. Allt som hon behöver är att en av Gavin Wards föräldrar ska visa sig. Eller båda två. Hon vet hur se ser ut, hon hade tillräckligt med tid att studera dem i domstolen. Hon hoppas på att de kommer idag, för att det är sjätte gången som hon har kommit dit på sju dagar. Det här är en top hemlig fånge: förr eller senare måste någon märka och utmana henne.


Fem minuter till receptionen öppnar, besökarna börjar röra sig mot portarna och bilda former. Minnie sitter i förarsätet och tittar, men hon ser inte ett ansikte som hon känner igen. Hon har i princip bestämt att slutat sin vaka när en röd Polo letar rätt på en plats i närheten. Förarsätets dörr öppnas och Anna Ward kliver ut ur bilen. Hon har på sig samma jacka som hon hade på rättegången. Hon ser äldre ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar