Etiketter

söndag 10 november 2013

Ingen riktig våldtäkt

Ingen riktig våldtäkt

Min åsikt om ingen riktig våldtäkt är att det var en våldtäkt. Anledningen till varför jag tycker på detta viset är för att definitionen av en våldtäkt enligt lag är: 

Från brottsbalken 6 kap 1 §:
Den som genom misshandel eller annars med våld eller genom hot om brottslig gärning tvingar en person till samlag eller till att företa eller tåla en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt till fängelse i lägst två och högst sex år.

En annan sak som definierar en våldtäkt är att om man befinner sig i ett hjälplös situation vilket jag tycker att den här tjejen gjorde. Det var fyra killar mot en person, även om hon skulle vilja göra motstånd skulle hon förmodligen inte kunna göra någonting mot dem för att dels var dem fler än var hon var och för att de höll fast henne. 

Att inte skrika, slåss eller att inte säga nej betyder inte ja till sex. Att säga ja till en typ av sex betyder inte ja till andra typer av sex. De hotade henne också med att göra alla bilder som de tog under övergreppet offentliga vilket tyder på att de visste själva att de hade gjort någonting som var fel.

I det här fallet ville Sara ha sex med en kille i början men hon sa inte det till någon. När de var ensamma i ett rum kom det in flera andra killar i rummet som hon inte ville ha någonting liknande denna situationen med att göra. Alltså är detta en våldtäkt. Den fakta som stödjer detta är att hon förmedlade denna information till ’’median’’ (SVT)  där hon berättar att hon inte ville det men kunde inte göra någonting för att hon blev paralyserad av rädsla. Som sagt i lagen står det inte att det betyder ja till sex bara för att man inte säger ifrån eller slåss.

Vissa personer säger att det inte är en våldtäkt om man inte säger ifrån eller säger att man inte vill. Då säger jag till dem att det inte står någonstans i lagen om att det betyder ja till sex bara för att man inte säger ifrån. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar